simbolPoliția a reținut trei membri ai unui grup criminal specializat în comercializarea opiumului. Aceștia fac parte din grupul de 23 de persoane, cercetate pentru același gen de infracțiune.
La domiciliul celor trei a fost descoperit un adevărat laborator de preparare și distribuire pe doze a opiumului.
În urma percheziţiei autorizate, poliţia a ridicat din apartamentul închiriat de suspecți:seringi cu substanţă lichidă de culoare cafenie – asemănătoare cu opium, de diferite volumuri; multiple telefoane mobile, utilizate în scopuri criminale; bani percepuţi în urma desfacerii drogurilor; vase cu substanţă lichidă de culoare cafenie – asemănătoare cu opiumul; o sacoşă din polietilenă cu substanţă vegetală de culoare verde – asemănătoare cu marijuana și un obiect artizanal, destinat consumului drogurilor.

MAI reamintește că, la începutul lunii ianuarie, poliția a documentat 23 de persoane cu vârsta cuprinsă între 19 și 60 de ani.
În fruntea acestei grupări criminale, specializate în fabricarea şi comercializarea opiumului acetilat pe teritoriul ţării, se afla o locuitoare din orăşelul Vatra, în vârstă de 50 de ani. S-a stabilit că gruparea a activat mai bine de 10 ani.
Grupul a fost documentat timp de trei luni, cu infiltrarea poliţiştilor sub acoperire şi cu efectuarea a 9 achiziţii de control a substanţelor narcotice.
În prezent, persoanele implicate sunt cercetate penal, riscând să facă ani grei de puşcărie. Cercetările polițienești continuă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE