Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) amenință cu proteste și grevă generală.

Ei au expediat o scrisoare pe numele premierului și a președintelui Parlamentului, în care evidențiază că „toate acțiunile ministerului sunt îndreptate spre dezvoltarea și menținerea schemelor de corupție, în același timp, nici o problemă cu care se confruntă ramura transporturilor nu se regăsește pe agenda ministerului, se arată în comunicatul APOTA.

Astfel, transportatorii îl acuză pe ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, că a lansat măsuri îndreptate spre preluarea afacerilor de la operatorii de transport și crearea unor impedimente în desfășurarea activității de transport de persoane. 

Transportatorii mai consideră că inițiativele ministrului Spînu vor îndepărta Republica Moldova de standardele UE și au solicitat ca aceste inițiative să fie retrase.

„Vă comunicăm că operatorii de transport de persoane se află în pragul unei greve generale și ne exprimăm speranța că cu implicarea dlui Grosu și a dnei Gavrilița situația de conflict și de criză va putea fi depășită, iar sistarea transportului va fi evitată”, spun transportatorii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE