Societățile cu răspundere limitată (SRL) ar urma să dețină dreptul de a emite obligațiuni în vederea atragerii finanțelor pentru investițiile pe plan intern. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în primă lectură de deputații din Legislativul R. Moldova. 

Societățile cu răspundere limitată au fost abilitate cu dreptul de a emite obligațiuni corporative cu dreptul de atrage investiții pe plan inter. Dar a rămas în afara cadrului de reglementare un șir de aspecte privind realizarea acestei proceduri. 

Prin urmare, proiectul de lege vine să stabilească clar condițiile de emisiune și organele care sunt în drept să emită obligațiunile. La fel, se urmărește sporirea protecției deținătorilor de obligațiuni, în speță va fi posibilă recuperarea mijlocarelor în caz de neonorare a obligațiunilor emitenților de obligațiuni fără a apela la instanța de judecată. 

Asta ar urma să ofere mai multă încredere investitorilor în acest instrument financiar, spun autorii proiectului.

Prin urmare, legea stabilește că societatea, la decizia adunării generale a asociaților poate emite obligațiuni în vedere finanțării instituției. Se stabilește care organ a societății are atribuții de a decide emisiunea de obligațiuni. La fel limitele și protecția drepturilor deținătorilor de obligațiuni la informare, actele necesare, competențele adunării generale în emiterea obligațiunilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE