Parlamentul a denunțat încă trei acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente (CSI). Astfel, a fost denunțat Acordul cu privire la colaborarea în domeniul protecției muncii, Acordul cu privire la susținerea și dezvoltarea micului antreprenoriat cu statele membre ale CSI și Acordul privind promovarea politicii concordate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării.

Legislativul a mai votat denunțarea Acordului privind promovarea politicii concordate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării, semnat la Moscova la 13 martie 1992, și a Protocolului privind introducerea completărilor și modificărilor în Acordul privind promovarea politicii concordate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării, semnat la Moscova  la 20 iunie 2000.

Republica Moldova colaborează cu statele CSI pe platforme complementare, precum Acordul privind zona de comerț liber în cadrul CSI, care prevede colaborarea statelor membre în domeniul vizat în cadrul Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, metrologie și certificare (EASC). În calitate de membru cu drepturi depline al EASC, țara noastră achită anual cotizații în valoare de 14 mii de dolari SUA în Fondul Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, deși colaborarea țării noastre în cadrul EASC este una modestă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE