Când vine vorba de gafe spuse de politicieni nicio ţară nu scapă de vigilenţa presei care profită la maxim de greşelile acestora. Probabil că le-ar fi mult mai greu comicilor să glumească pe seama oamenilor din politică dacă aceştia nu ar face gafe în discursurile lor. Iată un top al celor mai tari gafe, făcute de politicienii din întreaga lume:
 
1. “Regina Elizabeth Taylor”, spusă de premierul thailandez Banharn Silpa-Archa, referindu-se la Regina Angliei.
 
2. “În Iran noi nu avem homosexuali, ca în ţara voastră” declara preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, referindu-se la SUA în timpul unei conferinţe la Universitatea din Columbia.
 
3. “Nu aş face avansuri niciodată unei femei cu sânii mici” spunea preşedintele Bill Clinton, negând că ar fi agresat sexual pe Kathleen Willey.
 
4. “Viaţa a devenit mai bună, viaţa a devenit mai distractivă” declara Josef Stalin. Ironia face că fraza a fost spusă în timpul aplicării unor represiuni în masa de către acesta, în 1930.
 
5. “Eu nu sunt un comunist şi nici mişcarea revolutionară nu este” zicea Fidel Castro, un om care declara “Sunt un Marxist-Leninist şi voi fi până la moarte”.
 
6. “Inamicii noştri sunt inovativi şi plini de resurse, la fel ca şi noi. Ei nu se opresc niciodată din a se gândi la modalităţi de a răni ţara noastră şi poporul, şi nici noi” declara cu mândrie George W.Bush în 2004.
 
7. “Aceasta este o zi măreaţă pentru Franţa” anunţa preşedintele Richard Nixon la ceremonia funerară a preşedintelui francez Charles de Gaulle.
 
8. “Am fost până acum în 57 de state, cred că a mai rămas doar unul” declara actualul preşedinte al SUA, Barack Obama în timpul unei campanii în Beaverton, Oregon.
 
9. “Noi nu suntem fără realizări. Am reuşit să distribuim în mod egal sărăcia” declara Nguen Co Thatch, ministrul de externe al Vietnamului.
 
10. “Am fost în Germania în weekend-ul ce a trecut şi preşedintele Putin al Germaniei a ţinut un discurs clasic, ca pe vremea Războiului Rece, participanţilor la acea conferinţă” spunea în campania sa prezidenţială senatorul John McCain.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE