Astfel, containerele urmează a fi amplasate pe platforme special amenajate, alături de care vor fi amplasate şi lăzi pentru colectarea plasticului, oferind posibilitatea locuitorilor să iniţieze procesul de colectare selectivă a deşeurilor menajere solide municipale.
 
Cele 82 de tomberoane din plastic pentru deşeurile menajere au fost livrate Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă“ din raioanele Căuşeni, Ştefan-Vodă, Cantemir, Cahul, Taraclia, Leova, Basarabeasca şi Cimişlia. Până în prezent, în cadrul proiectului întreprinderile municipale din raioanele nominalizate au fost dotate cu buldozere sau autospeciale pentru transportarea deşeurilor.
 
De asemenea, populaţia din regiune urmează să fie informată despre colectarea selectivă a deşeurilor, pentru îmbunătăţirea calităţii mediului ambiant şi a sănătăţii.
 
De menționat că, containerele au fost livrate tuturor Centrelor Raionale ale Regiunii Sud şi urmează a fi amplasate în ariile blocurilor locative în momentul finisării construcţiei platformelor, preconozată pentru perioada 25-29 iulie.
 
Proiectul a fost implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor începând cu luna septembrie 2010 şi va finalizată în decembrie 2011.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE