Scopul acestei şedinţe este de a educa tinerii, de a-i instrui în domeniul tehnicilor electorale din cadrul campaniei din 5 aprilie 2009. În cadrul şedinţei au  fost prezentate şi totalitatea activităţilor din ultima perioadă şi stabilirea priorităţilor pe viitor.

Reprezentanţii MAE şi PNL îşi propun să pregătească o echipă de tineret sigură, stabilă, unită şi care să asigure schimbarea. A. Pavaloi, preşedintele Forului Tineretului European din cadrul MAE a specificat faptul că tinerii vor răsturna situaţia de pe piaţa politică a R. Moldovaîn alegerile din 5 aprilie. Ambele partide politice numără în jur de 5000 de tineri care îşi doresc să contribuie la schimbarea unei situaţii mai bune a R. Moldova, a mai adăugat Pavaloi.

Tatiana Grâu, vicepreşedintele organizaţiei de tineret din cadrul partidului PNL este de părere că “tinerii sunt generaţia care trebuie să-şi aleagă singuri viitorul, să tindă către noi aspiraţii pentru viitorul lor şi a întregului stat. Tinerii trebuie să se implice activ în alegeri pentru a-şi schimba soarta şi situaţia creată la moment.”

În cadrul şedinţei au participat în jur de 85 de tineri.

La data de 2 februarie, Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Partidul Naţional Român (PNR) au semnat o declaraţie care le va permite să participe în alegerile parlamentare din 5 aprilie pe lista formaţiunii Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE