Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti și președintele Parlamentului, Marian Lupu au venit astăzi, 26 octombrie, în fața corpului de angajați ai SIS, pentru a le prezenta noul lor director. Acesta este Mihai Balan, candidatura căruia a fost aprobat ieri de către majoritatea plenului Parlamentului.

Șeful statului i-a urat succes lui Mihai Balan în noua sa calitate și a vorbit despre necesitatea modernizării SIS în corespundere cu rigorile unei societăți democratice. Președintele Timofti a subliniat că SIS are obligația să câștige prin activitatea sa încrederea cetățenilor şi să convingă societatea că nu suntem o prelungire a sistemului de securitate vechi.
 
La eveniment a participat şi președintele Parlamentului Marian Lupu, care și-a exprimat încrederea că noul conducător al instituției, împreună cu echipa lui, vor contribui plenar ca Serviciul de Informații și Securitate să dea dovadă și în continuare de maximă eficiență în asigurarea securității Republicii Moldova. De asemenea, șeful Legislativului a mai opinat că activitatea SIS-ului în corespundere cu rigorile unei societăți democratice trebuie să decurgă fără de careva ingerințe din exterior, inclusiv de ordin politic.
 
Menționăm, că directorul SIS a fost propus de către președintele țării, Nicolae Timofti și a fost susținut de către deputații AIE.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE