Oamenii legii au deconspirat activitatea criminală a unui grup de persoane, implicate în dobândirea mijloacelor financiare prin înşelăciune şi abuz de încredere în special de la pensionari. Persoanelor în etate li se vindeau pretinse „aparate medicale”, comunică Politik.md.
Monitorizarea escrocilor a durat aproximativ patru luni de zile, perioadă în care, spun procurorii, s-au acumulat suficiente probe pentru a demonstra vinovăţia acestora în instanţa de judecată. Toate acţiunile ilegale erau planificate şi gestionate de către o femeie şi doi bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 26 şi 28 ani, originari din România.
În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii, poliţiştii şi procurorii au constatat că bănuiţii organizau întrevederi, seminare doar cu persoane în etate, în câteva hotele din capitală. Iar potenţialele vitctime erau identificate şi convinse să participe la aceste întâlniri de către un grup de fete, în număr de peste 30 de persoane. În cadrul acestor seminare, unde participau zilnic peste 200 de bătrâni, erau prezentate diferite „aparate medicale” care ar ajuta la normalizarea tensiunii şi oxigenului în sânge. Respectiv li se argumenta eficacitatea acestor aparate şi erau convinse să achite câte 25 000 de lei, unele dintre victime chiar şi bani în credit au luat pentru a procura acest aparat. Însă, specialiştii în domeniu au confirmat poliţiştilor că aceste aparate nu sunt altceva, decât aparate de uz casnic.
Astfel în rezultatul perchezițiilor desfăşurate la domiciliul şi oficiile lor, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de peste 200 000 lei, dobândite din activitatea ilegală, tehnică de calcul, telefoane mobile de peste 50 unități, două mijloace de transport folosite la săvârșirea infracțiunii, precum și substanțe narcotice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE