Fostul deputat socialist Vasile Bolea, care a trecut recent la Partidul „Renaștere”, este candidatul acestei formațiuni la funcția de primar al Capitalei.

Vasile Bolea a fost deputat PSRM din 2014. Acesta a plecat din partid în luna mai pe fundalul unor disensiuni interne de partid.

Tot azi, Partidul Acasă Construim Europa (PACE) a anunțat că la funcția de primar al Capitalei va candida din partea sa Constantin Butucel. Candidatul PACE a muncit în construcții până nu demult în Țările de Jos.

Până acum, și-au anunțat candidații la Primăria Chișinău mai multe formațiuni politice. Vor candida actualul primar Ion Ceban (MEN); Lilian Carp (PAS); Diana Caraman (PCRM); Ion Bulgac (CUB); Victor Chironda (PDA); Ion Purice (PL); Vadim Brînzaniuc (PSDE); Adrian Albu (PSRM); Ion Ștefăniță (Respect Moldova); Mihail Bagas (LOC); Anatol Usatîi (PDCM); Ruslan Codreanu (Puterea Oamenilor); Vasile Costiuc (Democrația Acasă); Tatiana Bordeianu (PACE); Ruslan Verbițchi (PLDM) și Mihail Poleanski (Congresul Civic).

Alegerile locale vor avea loc la 5 noiembrie.

Perioada electorală pentru alegerile locale generale a început la 7 august, iar perioada de desemnare și înregistrare a candidaților – la 6 septembrie. Campania electorală pentru alegerile locale generale va începe la 6 octombrie.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, 60 de partide și mișcări social-politice au dreptul să participe la alegerile locale.

Scrutinul local din toamnă va costa circa 180.000 mil. de lei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE