Surpriză de proporții la Grand Slamul australian. Numărul 1 mondial, poloneza Iga Swiatek a fost eliminată în turul 3 în turneul de la Antipozi. Swiatek a cedat în 3 seturi în fața sportivei de pe locul 50 WTA, cehoaica Linda Noskova, care se află la prima ei prezență pe tabloul principal la Melbourne. Noscova a câștigat în 3 seturi, scor 6-3, 3-6, 4-6, după două ore și 22 de minute de joc.

Astfel, Linda Noskova, avansează în runda a patra a unui turneu de majore pentru prima data în carieră

Cehoaica în vârstă de 19 ani, întrerupe seria de 17 victorii consecutive a lui Swiatek, care datează din septembrie anul trecut. Este doar a doua oară când Swiatek pierde în fața unei jucătoare mai tânără decât ea la nivel de turneu, după victoria lui Coco Gauff în semifinalele de la Cincinnati de anul trecut și doar a doua pierdere înainte de turul al patrulea din ultimele 14 competiții majore.

Rezultatul este cea mai devreme înfrângere de un cap de serie numărul 1 la Australian Open din 1979, când Virginia Ruzici a pierdut în primul tur în fața lui Mary Sawyer

Noskova, care a ajuns la două finale ale Hologic WTA Tour în sezonul ei de începători din 2023 și care a început anul 2024 cu o cursă către semifinalele de la Brisbane în urmă cu două săptămâni, a obținut a patra victorie din carieră în fața unei jucătoare din Top 10, prima la un Grand Slam și prima într-o victorie în domnie. Nr.1 mondial.

Ultimul adolescent care a învins numărul 1 mondial la un major a fost Petra Kvitova, care a supărat-o pe Dinara Safina în turul al treilea al US Open 2009, la vârsta de 19 ani. Ultimul adolescent care a învins numărul 1 mondial la Australian Open a fost Amélie Mauresmo, care a învins-o pe Lindsay Davenport în semifinalele din 1999, la vârsta de 19 ani.

Noscova își așteaptă adversara pentru turul 4, după meciul între Elina Svitolina și Viktorija Golubic

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE