Preşedintele Partidului Dezvoltării Spirituale „Moldova Unită” (PDSMU), Anna Tcaci, a anunţat la o conferinţă de presă marţi, 7 iulie, că formaţiunea nu va participa la alegerile din 29 iulie.
Ea a spus că gestul său este unul de protest faţă de faptul că nu toate partidele beneficiază de condiţii în media pentru a participa în campanie.
În scrutinul din 5 aprilie, „Moldova Unită” a acumulat doar 3360 de voturi (0,22%) şi Anna Tcaci spune că alegerile au fost fraudate. „Nu puteam eu să iau atât de puţine voturi la Edineţ, pentru că sunt din Edineţ şi ştiţi cum moldovenii votează pentru cumătri”, a spus aceasta.
Întrebată cine trebuie să regrete că „Moldova Unită” renunţă la lupta electorală, Anna Tcaci a spus că formaţiunea s-a constituit pe baza Mişcării Femeilor din Moldova şi astfel 50% din electorat nu va fi reprezentat în Parlament.
Anna Tcaci s-a arătat alarmată de „divizarea societăţii după criterii naţionale”. „Se aţâţă ură între naţiunile conlocuitoare din Moldova”, a spus ea, sugerând că autorul acestei dezbinări ar fi Partidul Comuniştilor.
Liderul Moldovei Unite a supus criticii radiodifuzorul public naţional „Teleradio-Moldova”, despre care spune că nu a difuzat spoturile publicitare ale partidului în ultima săptămână înainte de alegerile din 5 aprilie. „Presa guvernamentală continuă să facă jocul guvernării. Ea a declanşat un război informaţional partidelor de opoziţie. Noi nu dorim să participăm la o astfel de campanie”, a spus Anna Tcaci.
Vorbind despre negocierile cu Partidul Social-Democrat, Anna Tcaci a spus că uşile PSD-ului sunt întotdeauna deschise pentru membrii formaţiunii pe care o conduce, dar că organizaţiile din teritorii au decis să nu adere deocamdată.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE