Mai mult ca atât, Vlad Filat a menţionat că, după această şedinţă, vor fi elaborate indicaţii concrete care urmează să fie transmise fiecărui minister şi organizaţii vizate în parte.                  
Prim-ministrul a propus ca situaţia din sectorul energetic să fie discutată şi în cadrul unei şedinţe la nivel de Guvern, inclusiv cu atragerea experţilor, iar în termen de maximum 10 zile să fie convocată o nouă şedinţă cu responsabilii din domeniu pentru ca, în rezultat, să fie asigurată buna funcţionare a sistemului energetic.
La şedinţă au participat membri ai Guvernului şi conducători ai întreprinderilor din sectorul energetic, care au prezentat informaţii despre situaţia la zi şi problemele cu care se confruntă.
Majoritatea vorbitorilor au raportat despre faptul că, în general, nivelul de pregătire către sezonul rece este unul satisfăcător, o mare parte din resursele energetice necesare fiind achiziţionate sau contractate deja, ceea ce va asigura buna funcţionare a sistemului energetic cel puţin la prima etapă. Responsabilii au dat asigurări că, din punct de vedere tehnic, majoritatea problemelor au fost soluţionate, urmând să fie puse la punct doar unele probleme de ordin financiar.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE