Deputatul PAS , Radu Marian spune că cele 32 de consilii raionale care există în Moldova sunt prea multe și ineficiente.

Deputatul a declarat la POLITIK LIVE că Moldova va trebui să-și optimizeze structura administrativă la nivel local, iar deocamdată partidul de guvernământ face o analiză a impactului și a competențelor pe care le vor avea administrațiile locale după o eventuală reformă. Radu Marian consideră că Moldova trebuie să aibă o structură administrativă mai optimizată.

„Sunt state cu mult mai mari teritorial, dar care au regiuni mai puține decât Moldova. Nu văd raționamentul de a avea aceste 32 de consilii raionale și cetățenii ne întreabă despre asta. La ora actuală, facem o analiză legată de competențele APL-urilor care vor rămâne la nivelul 2, iar, probabil, până la finele lunii septembrie vom anunța poziția noastră față de un posibil concept de regionalizare. Unele procese de descentralizare au și început e vorba de activitatea fiscului sau a Poștei Moldovei .V-am spus facem o analiză, este greu să va spun dacă aceste schimbări vor avea loc până la alegerile locale generale sau după”, a menționat Radu Marian.
Coaliția pentru Descentralizare, constituită de CALM, IDIS-Viitorul și Asociația Promo-LEX consideră că accelerarea descentralizării și autonomia locală efectivă este o prioritate cel puțin la fel de importantă în procesul de aderare la UE ca reforma justiției, combaterea corupției sau reformele economice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE