Ministrul agriculturii Vladimir Bolea notează că subiectul privind accesul agricultorilor la apa din lacurile de acumulare a fost discutat, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Potrivit agricultorilor, accesul la apa din iazuri este o necesitate vitală în condițiile secetei catastrofale din acest an, însă ei întâmpină dificultăți, în pofida faptului că există acte legislative ce reglementează raporturile între proprietarii lacurilor și fermieri.

Scopul ședinței, scrie ministrul, a fost de a simplifica activitățile agricole, identificând mecanismele prin care ar putea fi sporită accesibilitatea la resursele acvatice pentru irigare în agricultură.
La discuții au participat ministrul Mediului Iuliana Cantaragiu, reprezentanții Fondului de Dezvoltare Durabilă, ai Agenției Apele Moldovei, ai comunității de cercetare etc.

În legislatură trecută a fost constituită o comisie specială privind aprobarea Strategiei Naționale de dezvoltare a sectorului de irigare 2030. Între timp s-a constatat că proiectul respectiv a devenit nul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE