Subiectul cu „Ghena de la CNA” din nou discutat în Parlament. Ce spune Lilian Rusu despre cel mai corupt ofițer din cadrul instituției

Directorul Centrului Național Anticorupție Iulian Rusu, consideră că fostul angajat Ghenadie Tanas a prejudiciat grav reputația instituției. Lilian Rusu a dezvăluit în fața deputaților în Parlament cu ce, de fapt, se ocupa Ghena la CNA.

Acesta este vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare.

Directorul CNA spune că Ghenadie Tanas a transformat funcția pe care o deținea într-o afacere, iar diferența dintre veniturile sale și cheltuieli era exorbitantă.

„Este o pată gri pe reputația CNA. Dumnealui a fost foarte mult implicat în procese de achiziție și de împrimut. În cazul lui sunt mulți subiecți care urmează să fie audiați în calitate de martori sau în alte calități procesuale. De asemenea, suntem la finalizarea evaluării profilului și stilului de viață, cheltuieli, venituri, dar și evaluarea activelor care erau în proprietatea lui sau a persoanelor apropiate. El era de fapt beneficiarul efectiv sau deținea respectivele bunuri. Lista de bunuri imobile trece de 300, active, terenuri. Noi am depistat o diferență exorbitantă pentru un funcționar public care a activat în cadrul unui organ de drept”, a menționat Directorul CNA Lulian Rusu.

Dosarul penal pe numele lui Ghenadie Tanas a fost pornit pe 6 decembrie 2021 de către Procuratura Anticorupție. Potrivit unor informații neoficiale Ghenadie Tanas, ar fi milionar în euro.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE