SUA și Marea Britanie au lansat atacuri aeriene asupra Yemenului. Bombardamentele au vizat ținte ale grupării rebelilor houthi. NATO a transmis vineri că loviturile aeriene desfăşurate de aliați au fost „defensive”, cerându-le acestora din urmă să-şi oprească atacurile, informează AFP, citată de Agerpres.

„Aceste lovituri au fost defensive şi au avut ca scop păstrarea libertăţii de navigaţie pe una dintre cele mai importante căi maritime din lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, Dylan White.

„Atacurile houthi trebuie să înceteze”, a adăugat el.

Statele Unite şi Marea Britanie au întreprins vineri 73 de lovituri împotriva luptătorilor houthi din Yemen, omorând cinci dintre ei şi rănind alţi şase, a declarat purtătorul de cuvânt militar al rebelilor, care a promis represalii.

Loviturile, desfăşurate din aer şi de pe mare, împotriva unor ţinte militare ale luptătorilor houthi în Yemen au venit ca răspuns la atacurile rebelilor asupra navelor din Marea Roşie, ceea ce reprezintă – potrivit agenţiei de presă Reuters – o extindere regională dramatică a războiului dintre Israel şi Hamas din Gaza.

Atacurile rebelilor Houthi împotriva vaselor din Marea Roșie au început după declanșarea războiului dintre Israel și Hamas, pe 7 octombrie 2023. Rebelii Houthi și-au declarat sprijinul pentru Hamas și au anunțat că vor lovi orice navă care călătorește spre Israel. Nici măcar nu este clar, însă, dacă vasele lovite mergeau spre Israel sau avea alte destinații. În noiembrie, rebelii Houthi au confiscat o navă despre care au spus că este un vas comercial israelian. De atunci, numeroase alte vase au fost lovite cu drone și rachete balistice. Amenințarea a devenit atât de mare încât companiile de transport maritim și-au încetat operațiunile în regiune iar costurile cu asigurările în regiune au crescut de zece ori din decembrie și până acum. Majoritatea companiilor de transport, incluzând Compania Mediteraneană Maritimă, Maersk, Hapag-Lloyd și compania petrolieră BP au anunțat că își vor schimba rutele, uneori pe distanțe semnificativ mai mari, ocolind chiar Africa pe la Capul Bunei Speranțe. Temerile sunt că prețurile la combustibil vor crește masiv și că lanțurile de aprovizionare vor fi afectate.

Aproape 15% din comerțul maritim global trece prin Marea Roșie, legate de Mediterană prin canalul Suez din pensinsula egipteană Sinai, cea mai rapidă trecere dintre Asia și Europa. Statele Unite au acuzat Iranul că este „implicat profund” în planificarea operațiunilor rebelilor Houthi împotriva vaselor comerciale din Marea Roșie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE