Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins în cadrul ședinței din 24 noiembrie solicitarea ex-procuror general Alexandr Stoianoglo, care a cerut suspendarea concursului pentru funcția de Procuror General. CSP a prelungit cu o lună termenul de depunere a dosarelor pentru funcția de procuror general, după ce la concurs s-au însctis dosarele doar doi candidați.

Președinta CSP, Angela Motuzoc, a menționat că Alexandr Stoianoglo a cerut anularea concursului pe motiv că a contestat în instanța de judecată decretul prezidențial prin care a fost demis. De asemenea, în solicitarea sa, ex-procuror general a făcut referire la unele norme care permit anularea procedurii de selectare a unui nou procuror general. Cererea a fost respinsă de către CSP, dar a fost anunțată și o opinie separată la subiect.

Totodată, CSP a prelungit termenul de depunere a dosarelor în cadrul concursului pentru funcția de procuror general, până la data de 29 decembrie 2023.

Precizăm că pentru funcția de Procuror General al Republicii Moldova s-au înscris doar doi candidați. Este vorba de avocatul Ilie Rotaru și procurorul Igor Demciucin, a anunțat la 23 noiembrie Consiliul Superior al Procurorilor. Totodată, Curtea Constituțională urmează să se expună pe fond dacă decretul de eliberare din funție a lui Stianoglo este constituțional sau nu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE