Deputatul Parlamentului Republicii Moldova și vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost reținută pentru 72 de ore.

Se întâmplă după ce Parlamentul a votat astăzi ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber. Deputata este bănuită de „încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale”. Mai exact, Parlamentara ar fi acceptat cu bună știință „finanțarea Partidului „ȘOR” din partea unui grup criminal organizat”, dar și ar fi „falsificat raportul privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate”.

În cadrul ședinței Parlamentului, Dumitru Robu a declarat că Partidul „ȘOR” ar fi cheltuit în semestrul I al anului 2022 peste 20,5 milioane de lei și nu 1,7 milioane de lei așa cum este indicat în raportul financiar al formațiunii, prezentat la Comisia Electorală Centrală.

După ridicarea imunității, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul de serviciul al parlamentarei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE