Asociaţia naţională de fotbal pe plajă (ANFPM) a făcut bilanţul anului competiţional 2012 în cadrul unei gale sportive de excepţie care a avut loc sâmbătă, la Chişinău.
În prezenţa preşedintelui Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu, veteranului fotbalului moldovenesc, Vladimir Ţincler şi altor invitaţi de marcă din fotbalul autohton, preşedintele ANFPM, Eugen Pavlov-Bubis şi secretarul general al organizaţiei, Iurie Bulgăreanu, au făcut un rezumat al sezonului încheiat şi au acordat o colecţie întreagă de distincţii, destinate celor mai buni jucători, antrenori şi arbitri din fotbalul pe plajă.
În baza unui sondaj realizat printre echipele care activează în Moldova, oficiali şi jurnalişti, echipa Fair-Play a anului 2012 a fost desemnată CS Ialoveni (antrenată de Mihai Răilean). Cea mai bună formaţie de juniori este selecţionata Şcolii Sportive nr. 12 de la Vadul-lui-Vodă, iar printre seniori lideră indiscutabilă a fost campioana în exerciţiu, formaţia Lexmax Chişinău. A fost instituit, de asemenea şi un premiu special pentru cea mai volitivă echipă – TIUI Tiraspol.
La capitolul jucători şi antrenori, de prime au beneficiat opt fotbalişti: cel mai bun apărător – Dumitru Butuc (CS Grătieşti), portar – Radu Dumitru (CS Grătieşti), atacant – Nicolae Cotruţă (Real Succes Chişinău), golgeter – Valeriu Baeşu (Lexmax Chişinău, 32 goluri), junior – Alexandru Sârghi (Şcoala Sportivă Vadul-lui-Vodă), antrenor de juniori – Andrei Sârghi (ŞS Vadul-lui-Vodă) şi antrenor de seniori – Alexandru Sorochin (Lexmax).
Cu o majoritate covârşitoare de voturi titlul de cel mai bun jucător al anului a fost acordat fotbalistului de la CS Grătieşti, Ştefan Efros (cu balonul în imagine).
Cel mai bun arbitru din fotbalul pe plajă autohton a fost desemnat Oleg Cebotari. Apropo, chiar dacă moldovenii nu au excelat la competiţiile internaţionale de la Moscova, conaţionalul nostru a primit dreptul de a arbitra finala dintre Spania şi Rusia.
Vadim Iutiş

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE