Pașaportul Republicii Moldova va putea fi perfectat mult mai ușor și rapid. ASP simplifică procedura de solicitare a acestui document în urma unui șir de modificări ale actelor legislative

Astfel, potrivit prevederilor actuale, la depunerea cererii pentru perfectarea unui pașaport nu este obligatorie prezentarea documentelor de stare civilă, inclusiv în cazul eliberării paşaportului pentru copil, doar dacă nu au intervenit schimbări în starea civilă şi în datele cu caracter personal ale părinţilor sau în datele cu caracter personal ale copilului.

De asemenea, nu mai este obligatorie prezentarea buletinului de identitate pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Între timp, în perioada estivală, Agenția Servicii Publice anunță că atestă o creștere semnificativă a numărului cererilor de eliberare a pașaportului cetățeanului RM. Pentru a  nu pierde timpul, stând în rând la ghișee, oamenii sunt îndemnați să se programeze la subdiviziunile teritoriale ale ASP.

Acest lucru poate fi făcut online, accesând www.asp.gov.md sau prin intermediul Call-centrului, 14 909.

Cererea pentru eliberarea paşaportului cetăţeanului Republicii Moldova poate fi depusă la orice centru multifuncțional al Agenţiei Servicii Publice, iar în străinătate – la orice misiune diplomatică sau oficiu consular.

Plata pentru serviciile de perfectare a pașaportului se poate face online, de pe orice dispozitiv mobil, conectat la rețeaua internet, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE