După ce administrația aeroportuară Chișinău a decis majorarea tarifelor pentru parcarea automobilelor în zona aeroportului, premierul Recean a reacționat și a spus că problema poate fi rezolvată altfel decât prin majorarea tarifului. La un interval de cîteva ore de la solicitarea venită din partea prim-ministrului de a revizui prețurile pentru parcarea supraetajată de la Aeroport, administrația a venit cu un răspuns prin care a anunțat că  a revizuit tarifele pentru parcare, adică le-a micșorat.

„Conform solicitării Prim-ministrului, a fost revizuita politica tarifară pentru parcarea din perimetrul aeroportului. Conform tarifelor noi, peste 90% din beneficiari, majoritatea cetățeni ai Republicii Moldova, vor parca gratuit sau la tariful vechi de 10 lei/ora. Menționăm că aproximativ 93% din automobilele parcate au un timp de staționare de maxim 3 ore. În plus, timpul pentru parcare gratuită crește de la 15 minute la 45 de minute”, menționează administrația aeroportului.

Din ziua de marți, 8 august, intră în vigoare tarife revizuite. Primele 45 de minute de parcare vor fi gratuite, iar primele 3 ore de parcare vor fi la un tarif de 10 lei ora. Pentru următoarele ore, de la 4-10 ore tariful va fi de 20 MDL/ora. Pentru primele 1-7 zile tariful va fi de 200 MDL/ziua.

Administrația AIC anunță că, pentru a preveni abuzurile, în cazul în care timpul de staționare va depăși 8 zile, atunci tariful va fi de 400 lei/ziua.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE