Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport a fost anulată, iar statul urmează să organizeze o altă licitație alta. Motivul anulării, spune ministrul Andrei Spînu, este că procesul a fost sabotat, inclusiv din interior, iar autoritățile au obligația să anuleze licitația și să inițieze o procedură nouă în termeni cât mai restrânși.

"Astăzi, la ora 15:00, a expirat termenul de depunere a ofertelor pentru participarea la licitația spațiilor comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Am avut mai multe discuții cu Agenția Proprietății Publice referitoare la procedura de organizare a licitației și la aplicanți. Au aplicat doar două companii: LeBridge și Lagardere, ceea ce nu asigură o concurență suficientă. Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și avem obligația să anulăm licitația și să inițiem o procedură nouă în termeni cât mai restrânși. Scopul lui Șor a fost să continue să extragă bani din spațiile aeroportului și să blocheze o licitație corectă. În acest sens, am agreat ca mâine, marți, Agenția Proprietății Publice să anunțe calendarul pentru organizarea unei noi licitații care să asigure participare cât mai largă a companiilor din domeniu, dar și respectarea tuturor rigorilor pentru buna organizare a procesului”, a menționat Andrei Spînu.

Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) și Agenția Proprietății Publice (APP) au scos la licitație spațiile unde, în trecut, erau magazinele Duty Free, controlate de politicianul Ilan Șor.

În spațiul public, s-a vehiculat că firma „Lagardere Travel Retail” ar urma să câștige licitația lansată de Aeroport și APP. Presa scrie că această firmă a provocat un scandal de corupție la un concurs similar de la Aeroportul Otopeni, România, care a devenit obiect al unui dosar penal instrumentat de Direcția Națională Anticorupție de la București.

Recent, șeful interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian, a demisionat, iar APP, a numit un nou interimar în persoana luii Sergiu Spoială. Acum acesta deține funcția de șef al departamentului administrativ al acestei întreprinderi de stat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE