Celula în care se află Gabriel Stati și Aurel Marinescu este percheziționată în fiecare zi sau chiar de două ori pe zi, a declarat avocatul Vitalie Nagacevschi, marți, 19 mai în cadrul unei conferințe de presă, transmite Politik.

Aceste percheziții se fac foarte riguros, adică se verifică totul, explică Nagacevschi, avocatul omului de afaceri G. Stati cu scopul de a le crea celor doi deținuți incomodități. Deoarece după asemenea percheziții ”totul este răsturnat în celulă, sau poate se caută posibilitatea plasării unor obiecte sau substanțe interzise”, a menționat Nagacevschi.

Aceste percheziții au loc la comanda și sub supravegherea șefului de regim și securitate din cadrul direcției instituțiilor penitenciare a Ministerului Justiției, Vitalie Bocancea.

Potrivit avocatului, dispun de informații că actualmente organele de forță neavând nici un argument privind arestarea celor doi se încearcă să se provoace înscenarea unor altercații fizice în timpul plimbărilor. Acestea cu scopul de a-i atrage în altercații fizice, ca ulterior, să existe unele victime și să depună mărturii împotriva deținuților.

Avocatul Nagacevschi a mai spus că a expediat o interpelare Ministrului în exercițiu de Interne, Gheorghe Papuc, prin care îi solicită să răspundă la câteva întrebări pe marginea prezenței unui număr mare de polițiști la ultima ședință de judecată a lui Gabriel Stati.

”Dacă respectivii colaboratori de poliție se aflau în misiune de serviciu care era aceea? Dacă ei urmau să-l rețină pe Stati, atunci în baza cărui dosar și în baza căror învinuiri urma să fie reținut?”, a spus Nagacevschi.

Scopul acestui dosar ar putea constitui, fie preluarea afacerilor miliardarului om de afaceri Gabriel Stati, fie prin compromisul de a-l elibera, determinarea opoziției să voteze un Președinte comunist. ”Dar care sunt scopurile adevărate noi nu le cunoaștem, acestea sunt niște presupuneri pornind de la faptul că în dosar nu sunt invocate motive sigure și concrete prin care să poată fi învinuiți Stati și Marinescu”, a menționat Nagacevschi.

Miliardarul om de afaceri, Gabriel Stati și șeful serviciului pază al companiei sale, Aurel Marinescu, au fost arestați după protestele din 7 aprilie, fiind acuzați de uzurparea puterii în stat şi organizarea de dezordini în masă. Cei doi pledează nevinovați.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE