De când au venit căldurile s-au mărit și vânzările de carne de porc. Cele mai mari vânzări se realizează sâmbata și duminica, când majoritatea orășenilor ies în afara orașului pentru a se odihni la un frigărui.
Deși, diferența nu este mare, de 10 lei pentru un kilogram, ”prețurile la carnea de porc sunt mai mari la sfârșit de săptămână, deoarece și cumpărătorii sunt mai mulți, și avem ocazia să facem un bănuț în plus”, spune vânzătoarea Natalia Chetrari. Ea spune că, pe de o parte, se bucură când vin căldurile, pentru că sporesc și cumpărătorii, dar, totodată, trebuie să facă tot posibilul pentru a vinde carnea cât mai repede, fiind nevoită chiar să lase din preț, pentru a nu se altera.
”Dacă în timpul săptămânii vindem zilnic 50 - 70 kg, atunci, la sfârșit de săptămână realizăm vânzări de câte 120-170 kg”, a mai precizat vânzătoarea.
Violeta Croitoru, cumpărătoare, spune că îşi face cumpărăturile pentru frigărui în timpul săptămânii, și o păstrează în congelator pentru week-end, când iese cu familia și cu prietenii în afara orașului. Ea mai spune că, deși prețul nu diferă prea mult, se străduie să economisească fiecare bănuț, din moment ce toate produsele și serviciile s-au scumpit iar salariile au rămas aceleași.
”Petru mine contează mai mult calitatea decât prețul, când am nevoie vin și cumpăr de la un vânzător pe care îl cunosc de mulți ani”, spune un cumpărător, Andrei Cudrin.
Nicolae Ceban, vânzător la hala din Piața Centrală, a menționat că prețul la carnea de porc este stabilit în funcție de cel fixat de producători, dar și de cantitățile de carne prezente pe piață. Acesta a specificat că prețurile la carne mai diferă și de la o oră la alta.
”Dacă până la ora 11 vânzările sunt mici, atunci, după această oră micșorăm prețul cu 5 sau chiar 10 lei. Și toate acestea pentru a nu rămâne cu carnea nerealizată, deoarece în piață nu sunt frigidere suficiente pentru a păstra carnea pentru o altă zi”, a mai spus Nicolae Ceban.