Permisele de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor fi recunoscute în Spania și invers, după ce Guvernul de la Chișinău a aprobat Acordul semnat pe 18 aprilie curent la Chișinău de către miniștrii Afacerilor Interne ai R. Moldova și Regatului Spaniei, Adrian Efros și Fernando Grande-Marlaska,

„Prin ratificarea acordului, va fi asigurată recunoașterea reciprocă a permiselor naționale eliberate de autoritățile competente ale statelor. Totodată, vor fi simplificate procedurile de conversiune, fapt ce va facilita libera circulație a în traficul internațional și va oferi posibilitatea de încheiere a unor contracte avantajoase de muncă”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, în cadrul ședinței de Guvern.

Spania va deveni, astfel, al cincilea stat în care permisele de conducere din R. Moldova vor fi recunoscute, după Italia, Letonia, Israel și Turcia.

„Acest acord face parte din șirul acordurilor care R. Moldova le are deja semnate. Trebuie să continuăm să avem toate țările unde diaspora noastră este prezentă”, a punctat premierul Dorin Recean.

Potrivit ministrului Efros, peste 18 000 de cetățeni ai R. Moldova locuiesc permanent pe teritoriul Regatului Spaniei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE