Sorana Cîrstea a fost eliminată, în această dimineață, în sferturile de finală de la US Open de Karolina Muchova, a 10-a jucătoare a lumii. Cehoaica s-a impus în mod clar cu scorul de 6-0, 6-3, după o oră și 39 de minute de joc, obținând calificarea în premieră în semifinalele turneului de la Flushing Meadows.

La finalul partidei, Sorana Cîrstea a oferit un interviu pentru Eurosport în care a vorbit, printre altele, despre cât de dificilă a fost această confruntare cu Karolina Muchova, pe care o mai întâlnise până acum de 4 ori.

În plus, românca a dezvăluit și ce urmează pentru ea până la finalul acestui sezon, o toamnă în care o vom vedea la Transylvania Open, turneu programat la Cluj-Napoca în perioada 14-22 octombrie.

„Urmează turneele din Asia, voi veni acasă câteva zile, iar apoi voi juca la 4 turnee din China și la Cluj-Napoca. Sezonul nu s-a încheiat aici, sper să iau tot ce a fost pozitiv în acest turneu și să continui să urc și pe final de sezon", a declarat Sorana Cîrstea,notează eurosport.ro

Pentru calificarea în premieră în sferturi la US Open, românca a încasat un cec de 455.000 de dolari (aproximativ 423.900 de euro).

În plus, ea a primit și 430 de puncte în clasamentul WTA, urcând de pe locul 30 până pe cea de-a 26-a poziție a ierarhiei mondiale, fiind la doar 5 locuri de cea mai bună clasare din carieră. Dacă s-ar fi calificat în semifinale la New York, Sorana Cîrstea ar fi urcat până pe locul 22 WTA și ar mai fi primit încă 320.000 de dolari

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE