Guvernul a lansat Programul Prima Casă + iar una din soluțiii pe lângă cea privind accesul la locuințe accesibile este și temperarea prețurilor pe piața imobiliară. Piața imobiliară din Chișinău a cunoscut o creștere semnificativă în ultima perioadă, iar potrivit experților prețurile vor continua să ia proporții.

Într-o conferință de presă, în care a anunțat despre schimbările în cadrul programului Prima Casă, premierul Dorin Recean a dat de înțeles că guvernul va pune la dispoziția companiilor imobiliare o serie de terenuri, în Chișinău, dar și în afara orașului ca dezvoltatorii imobiliari să aibă acces la terenuri pe care să construiască apartamente și locuințe și în felul acesta să diminueze din presiunea asupra prețurilor.

„Acest program prevede ca noi să ajutăm cetățenii ca ei să poată să-și permită să-și cumpere locuințe. Afară de aceasta, guvernul va pune la dispoziția companiilor imobiliare o serie de obiecte, mă refer la terenuri în Chișinău, dar și în afara capitalei ca companiile imobiliare să aibă acces la terenuri pe care să construiască apartamente și locințe și în felul acesta să diminueze din presiunea asupra prețurilor odată ce oferta de imobile va crește. Astfel, statul va pune la dispoziție și va privatiza mai multe terenuri pentru construcții atât în Chișinău cât și în afara lui”, a spus Recean

Potrivit ultimelor date ale Bursei Imobiliare Lara, în luna aprilie, în sectorul Botanica, prețul pe metru pătrat este de 1008 euro, în timp ce în sectorul Centru acesta atinge 1063 euro. Sectorul Rîșcani înregistrează un preț de 999 euro per metru pătrat, iar în Buiucani și Ciocana prețurile sunt de 946 și, respectiv, 962 euro per metru pătrat. Sectorul Centru rămâne cel mai scump

Prețurile apartamentelor în blocuri noi sunt mai mari, variind între 934 și 1233 euro per metru pătrat, în funcție de sector.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE