RTVSiemens Romania ar putea veni în Republica Moldova. În acest sens reprezentanții companiei au avut ieri, 19 august, o întrevedere de informare, cu viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, comunică Politik.md.
Principalele subiecte de discuție au vizat potențialul energetic al Republicii Moldova și mediul investițional. 
În cadrul discuțiilor, Valeriu Triboi a remarcat bunele relații de colaborare dintre Republica Moldova și Romania, evidențiind proiectele de interconexiune energetică între cele două state. “Suntem un stat dependent din punct de vedere energetic, însă încercăm să diversificăm acest sector. Avem un început de cale – interconexiunea cu România. Avem intenții mari, de aceea suntem deschiși spre colaborare”, a spus Valeriu Triboi.
De cealaltă parte, reprezentanții companiei române au apreciat deschiderea Guvernului în identificarea mai multor oportunități investiționale. Spre finalul ședinței, părțile au stabilit continuarea discuțiilor și identificarea unor proiecte comune.
Menționăm că Siemens România este o companie de tehnologie de peste Prut. Anterior aceasta s-a implicat într-un șir de proiecte de modernizare a României în diferite sectoare, inclusiv și cel energetic.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE