După ce a fost ales în funcţia de prim-vice-preşedinte al Parlamentului, cu 53 de voturi, Serafim Urechean, a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată. Este greu să precizez cum mă simt în noua postură, după câteva minute de la alegerea mea în această funcţie. Mă bucur că colegii mei au avut încredere în mine şi m-au ales în această funcţie. Urmează să decidem ce responsabilităţi voi avea”.
Despre faptul că Vladimir Ţurcan a anunţat anterior că fracţiunea comunistă nu va accepta funcţia de vice-preşedinte, Serafim Urechean a precizat că “acestea sunt nişte declaraţii vremelnice. În PCRM sunt mulţi oameni de treabă, patrioţi. Sperăm că va fi votată şi candidature la funcţia de preşedinte al ţării şi că ei vor înainta propunerea lor pentru funcţia de vice-preşedinte”.
Urechean a mai precizat că astăzi “pentru prima dată a avut loc votarea unitară a deputaţilor. M-am bucurat că şi fracţiunea comunistă a votat pentru componenţa Biroului Permanent propusă de restul deputaţilor”.
Pentru funcţia de premier, a mai spus Urechean, “va fi înaintată candidatura lui Vlad Filat, iar în caz de necesitate, în locul acestuia în Biroul Permanent va fi delegată o altă persoană din cadrul fracţiunii liberal-democrate”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE