Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, nu este de acord cu mustrarea aspră care i-a fost aplicată, în urma anchetei privind atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Vasiloi a contestat, vineri, decizia în privința sa. Conform surselor anticoruptie.md, dosarul a fost deja repartizat.

Șeful Poliției de Frontieră, a anunțat recent că a plecat în concediu din cont propriu, deși a participat la o întâlnire cu o delegație străină. Pe site-ul instanțelor de judecată, a fost plasat un anunț privind crearea dosarului Rosian Vasiloi vs. Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova - Acţiuni privind controlul legalităţii actelor administrative ale ministerelor.

Recent, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost anunțat de procurori că a fost recunoscut în calitate de bănuit în dosarul privind incidentul de la Aeroport, soldat cu moartea a două persoane. La acel moment, anunțul a fost făcut chiar de șeful Poliției de Frontieră. Tot atunci, el menționa că se angajează să coopereze în totalitate cu organul de urmărire penală, astfel încât „adevărul să fie stabilit”.

După atacul armat de la Aeroport din funție au plecat ministrul Ana Revenco și secretarul de stat Igor Trofimov

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE