Șefii de Direcții de la Primăria Chișinău neagă informațiile apărute în presă cu privire la neregulile comise de aceștia în activitatea lor. Cu o replică a venit șefa Direcției asistență juridică, Diana Gurschi, în urma ședinței serviciilor operative a primăriei, anunță Politik.md.
Potrivit ei, familia sa nu a cumpărat nici un imobil sau teren de 6 ari, iar mașina a procurat-o din banii obținuți din vânzarea unui alt automobil. „Salariul meu de 6.500 de lei mi-a permis să achit o a patra parte din salariu, pentru leasing-ul respectiv”, a declarat Gurschi pentru Pro TV.
Și șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, a negat faptul că ar fi ascuns careva averi din declarația sa de avere. „Acea decizie a CNI a fost atacată în instanța de judecată. În luna octombrie va fi prima ședință de judecată. Este o campanie de denigrare”, consideră Mihai Moldovanu.
Nici șefa direcției finanțe, Veronica Herța, nu a scăpat de sub lupa jurnaliștilor de investigație. Funcționara a luat peste picior cele expuse, specificând că „ar fi bogătașul primăriei”.  „Am deținut o casă din anul 2004 și am vândut-o în 2010”, a explicat Veronica Herța.
Amintim, că în cadrul unei investigații jurnalistice efectuată de Rise Moldova funcționarii de la Primăria Chișinău sunt cercetați „sub lupă”, fapt ce a relevat că aceștia dețin bunuri mobile și imobile, pe care nu le-au declarat sau faptul că ar fi încălcat legislația prin admiterea unor conflicte de interese.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE