Președintele Partidului Social Democrat European, Ion Sula, și vicepreședintele PSDE, Vadim Brînzaniuc, candidatul propus pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, au avut astăzi o întrevedere cu Secretarul de Stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României, Gheorghe Cârciu. La întâlnire a participat Ciocan Iurie - Președinte PSD Republica Moldova.

Liderii social-democrați europeni au exprimat gratitudine dlui Cârciu pentru ajutorul substanțial și asistența sistematică acordată de Guvernul României cetățenilor noștri, inclusiv pentru organizarea odihnei de vară a copiilor din Republica Moldova în taberele din România.

Părțile au avut un schimb de opinii și despre situația social-politică din Republica Moldova, în special despre alegerile locale generale din noiembrie curent. PSDE a menționat că echipa social-democrată va depune toate eforturile pentru a obține un scor onorabil în scrutin, pentru a garanta continuarea parcursului european al țării, a crește bunăstarea și securitatea cetățenilor noștri.

Interlocutorii au discutat și despre parteneriatul strategic dintre PSDE și PSD România și au convenit să mențină dialogul politic bilateral și să stabilească acțiuni comune în baza acordului de colaborare dintre cele două partide social-democrate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE