Încă o toamnă şi încă o seară a emoţiilor, a cuvintelor frumoase şi a recunoştinţelor faţă de cele „Două inimi gemene”, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. După două zile de concurs, laureaţii festivalului internaţional „Două inimi gemene”, şi-au ridicat premiile bine meritate în seara de duminică, 15 noiembrie.
Festivalul aflat la ce-a de-a şaptea ediţie este organizat în memoria Doinei şi lui Ion, cântecele cărora „erau un mesaj de trezire, de unire, un mesaj de tot ce este frumos”, a declarat preşedintele juriului, Mihai Munteanu, la deschiderea galei laureaţilor.
Plin de emoţii şi cuvinte de mulţumire celor care le-au fost alături, Cristian Aldea-Teodorovici a spus că „în fiecare an este o renaştere a tinerilor faţă de creaţia lui Ion şi Doina. Şi este o mare bucurie să văd că munca lor şi după 17 ani este dusă mai departe de tinerii care poate că nici n-au apucat să-i cunoască”.
Surpriza festivalului a fost Maria Crăciun, o fetiţă de zece ani din Galaţi, România, care a încântat atât juriul, cât şi publicul cu vocea ei frumoasă. De altfel, Maria s-a învrednicit cu Premiul Mare pentru care a spus ea, s-a pregătit foarte mult. Despre Ion şi Doina, învingătoarea a spus că „ei sunt doi mari artişti pe care eu îi iubesc foarte mult”.
La eveniment au fost prezenţi preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, premierul Vlad Filat, primarul capitalei Dorin Chirtoacă, secretarul de Stat al Guvernului României, Eugen Tomac, dar şi ministrul culturii, Boris Focşa. Menţionăm că este pentru prima dată când la festival participă reprezentanţi ai guvernării. Iar Vlad Filat a promis că „începând din acest an, guvernarea va fi alături de organizatorii acestui festival”.
La festivalul au participat 42 de concurenţi, 18 participanţi la secţiunea „copii” şi 23 participanţi la secţiunea „maturi”. În acest an, geografia concursului s-a extins, la festival participând pentru prima dată interpreţi din Italia, Germania şi Uzbekistan.
Vedeţi mai jos lista premianţilor la cele două secţiuni:
Secţiune copii:
Locul III – Ana Rapoport, Letonia
                  Valeria Paşa, Moldova
Locul II – Deneva Deniţa, Bulgaria
                  Angela Bâtlan, România
Locul I – Ilia Rudi, Ucraina
                  Diana Vartolomei, România
Premiul Mare – Maria Crăciun
 
Secţiune maturi:
Locul III – KaramatdinHitjanov, Uzbekistan
                   Irina Utkina şi Kira Şmakov, Letonia
                   Eduard Listin, Ucraina
                   Nataly Schmitt şi Ghenadii Abramov, Germania
Locul II – Anatol Deleu, Moldova
                  Diana Staver, Moldova
                  Larisa şi Alexei Voljamin, Rusia
Locul I – Mihaela Fileva şi Plamen Borisov, Bulgaria
                 Aliona Triboi şi Andrei Raeţchi, Moldova
Premiul Mare – Cristina Croitoru, Moldova
Premierul Vlad Filat și Maria Crăciun
Parada drapelelor

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE