În plină campanie electorală, primarul Capitalei Ion Ceban a depus o sesizare la Procuratura Generală pentru verificarea acțiunilor șefului IGP, Cernăuțeanu după scandalul ambuteiajelor „create intenționat” de polițiști pe bulevardul Grigore Vieru, pe 13 octombrie.

„În această dimineață am depus la Procuratură o sesizare pentru verificarea acțiunilor conducerii IGP, care a anunțat public că retrage polițiștii care gestionează traficul în teren. Asta, după ce personal i-am prins în flagrant vineri seara cum mimau gestionarea traficului rutier, creând ambuteiaje în mod artificial pe bd. Grigore Vieru în direcția Centru”, a menționat Ceban.

„În zonă nu era înregistrat niciun accident rutier, nicio stradă închisă și nici un drum în reparație. Sunt sigur că polițiștii nu poartă nicio vină, probabil acestea sunt indicațiile superiorilor.Răspunsul conducerii IGP din seara zilei de vineri a fost unul neprofesionist, inadmisibil și a semănat mai mult cu un moft personal. Suntem în slujba cetățenilor, pentru a ne face corect și cu demnitate munca. Fiecare trebuie să cunoască acest lucru și dacă am sesizat despre o problemă, trebuie să fie verificată, dar să nu fie declarate supărările. Mulți șoferi au sesizat același lucru despre care am vorbit vineri, când am filmat de la fața locului. Credem că este o încălcare a bunului simț în primul rând dar și o neglijență a atribuțiilor de serviciu. Am vorbit nu o dată că, Chișinăul trebuie să aibă Poliție municipală pentru asigurarea ordinii în oraș. Mulțumesc polițiștilor care își îndeplinesc munca responsabil”, a spus Ion Ceban.

La data de 13 octombrie, poliția de patrulare a postat imagini de pe bulevardul Grigore Vieru și afirmă că ambuteiajele se crează în zonă din cauza infrastructurii necorespunzătoare și a semafoarelor nesincronizate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE