Scandal politic la Căușeni, acolo unde Consiliul Electoral de circumscripție printr-o hotărâre a invalidat mandatul de primar al orașului din partea Platformei DA, Anatolie Donțu. Acesta a obținut victoria din primul tur.

„Deja se depășesc orice limite. După ce 4900 de locuitori ai Căușeniului au dat vot de încredere colegului nostru Anatolie Donțu, Consiliul Electoral de acolo a decis că este mai presus de lege și voința oamenilor.

Astăzi, în zi de duminică, au invalidat mandatul de primar pentru că așa a vrut mușchiul lor, pentru că nu le convine omul. Cu ce sunt mai bune vremurile astea decât cele plahotniuciste, când un om care nu este convenabil este pur și simplu scos din joc ? Noi vom lupta ca dreptatea să triumfe. Vom lupta ca oamenii din Căușeni să aibă primarul pe care l-au ales”, a scris fostul deputat DA, Liviu Vovc.

Și directorul executiv al CALM Viorel Furdui a reacționat la decizia neașteptată a organului electoral de la Căuțeni

„ Incompetenta sau rea credință!? „Ma întreabă un primar din România : cum poate fi așa? Cum un primar care a câștigat cu peste 70% din primul tur să nu-i fie validat mandatul!!!

Foarte grav! Este discreditată întreaga instituție a alegerilor, este călcată în picioare voința populară și distrus principalul element al unui stat democratic! Opritivă!Consiliului Electoral Căușeni”, ascris Viorel Furdui.

Astăzi, urmează să a fie publicată partea motivată a hotărârii Consiliului Electoral de circumscripție Căușeni, prin care organul electoral a invalidat mandatul lui Anatolie Donțu. Unul din motivele refuzului de a-l valida ar fi problmele pe care le are Donțu cu ANI.

Liderul PPDA Dinu Plângău a anunțat că va contestata decizia de invalidare a mandatului de primar al orașului Căușeni al lui Anatolie Donțu și va cere tragerea la răspundere penală a persoanelor care au luat această decizie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE