Novak Djokovic continuă să scrie istorie în tenis. Sârbul, cel mai titrat jucător, s-a impus duminică seara, în finala Turneului Campionilor, în fața lui Jannik Sinner, cel care îl învinsese acum câteva zile, în faza grupelor. Nole a câștigat 6-3, 6-3 și încheie fabulos un an 2023 de excepție pentru el.

După succesul italianului în decisiv, în faza grupelor, acum câteva zile, Djokovic a fost impecabil în finală, etalând cel mai înalt tenis al său, precis, fără greșeală și fără șanse pentru adversar, care nu și-a găsit ritmul, deși a fost încurajat de o sală arhiplină.

Cu moralul ridicat, după ce trecuse sâmbătă de Alcaraz, în minimum de seturi, Nole a continuat să țină ștacheta ridicată și să scrie istorie la Turneul Campionilor, în cea de-a noua finală jucată.

Djokovic a reușit să se impună clar, scor 6-3, 6-3, la capătul unei partide pe care a dominat-o autoritar, oprind seria de 10 meciuri la rând câştigate de elevul lui Cahill.

Cel mai titrat jucător din istorie încheie en-fanfare anul 2023, un an de-a dreptul fabulos pentru el, al 8-lea pe care îl termină în fruntea ierarhiei ATP.

Djokovic a ajuns la 5 titluri la Turneul Campionilor, depășindu-l pe Federer. Nole e în acest moment lider la numărul de turnee de Grand Slam câștigate (24), la numărul de trofee ATP Finals (7), la numărul de titluri ATP 1000 (40) și are și cele mai multe victorii din istorie contra adversarilor de top 10 ATP (257).

Djokovic începe de azi a 400-a săptămână ca lider mondial, record all-time pe care îl îmbunătățește permanent, atâta vreme cât rămâne primul în lume. El va termina 2023 pe poziția întâi, ajungând la 8 ani în care încheie sezonul pe cea mai înaltă treaptă a podiumului (se distanțează de Sampras, care a avut 6 sezoane încheiate ca număr 1 ATP).

La 36 de ani și jumătate, Djokovic a încehiat perfect un an în care a obținut 55 de victorii. El el doilea jucător din Era Open, după Ken Rosewall, care atinge această bornă de succese într-un sezon după împlinirea a 35 de ani.

Cu victoria contra lui Sinner, Djokovic a ajuns la 71 de trofee pe hard, egalându-l pe Roger Federer, notează eurosport.ro

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE