Premiul publicului a fost decernat unor elveţiene care au inventat un cărucior de cumpărături care are un sistem de deschidere ce permite descărcarea mărfurilor fără a necesita ridicare.
Germanul Corneliu Doniga, care a inventat un suport pentru lentinele de contact cu un rezervor pentru utilizare unică, a câştigat premiul organizaţiei mondiale a proprietăţii intelectuale.
Premiul pentru cea mai bună femeie inventator i-a revenit Ludmilei Boinovich din Rusia, care a prezentat un înveliş hidrofob pentru aluminiu sau aliajele folosite pentru protejarea filamentelor electrice iarna.
Cel mai bun tânăr inventator a fost numit Chandra Thirukanthan din Malaezia. Aceasta a venit cu un produs care poate trata orice rană.
De asemenea, 3 tineri din Cuba, Jorge Acosta, Jose Montequin şi Llipsy Bonachea, au luat un premiu pentru o metodă de tratament a ulcerelor neuropatice în diabet.
Oraşul Geneva a oferit un premiu special lui Ang Haisong şi Universităţii Nanjing din China pentru micro-vehiculele zburătoare, care pot fi utilizate pentru diferite aplicaţii de supraveghere. Dispozitivele sunt practic doi ochi zburători fără niciun fir.
Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Inventatorilor a premiat un grup de inventatori ruşi care au prezentat o pictură cu protecţie termică care reduce nivelul de gaz emis şi care are proprietăţi bacteriologice.
Agenţia de Protecţie a proprietăţii intelectuale din Moldova a premiat cercetătorii din România care au inventat un proces pentru conservarea hârtiei. Autoritatea din Moldova a mai premiat şi un grup de cercetători ruşi pentru un procedeu de producere a matricelor pentru cultură şi propagarea maselor celulare umane, dar şi un inventator corean, pentru un robot de bucătărie care poate realiza mai multe mâncăruri pe bază de tofu.
Premiul pentru Inovaţie Europeană l-a luat CG Distribution din Franţa pentru un recipient de tip aerosol sub presiune care este demontabil şi reutilizabil.
Comisia de Turism din Geneva a premiat societatea Saudi Aramco din Arabia Saudită pentru un instrument care arată amprenta "digitală" a petrolului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE