Salariile profesorilor vor fi majorate cu 24%, ceea ce ar necesita locații alocații bugetare de 49,5 mil. lei în calcul lunar. Asemenea decizie a fost aprobată cu majoritatea de voturi în prima lectură, joi, 12 noiembrie la ședința Parlamentului.         
Astfel, pentru cadrele didactice sunt prevăzute cele 3 majorări de salarii care au început cu 1 septembrie 2009 și în 1 septembrie 2010 și 1 septembrie 2011, iar celelalte categorii de salariați vor fi achitați la timp, a spus Sergiu Sainciuc, viceministrul muncii.
După ce a fost prezentat proiectul de lege deputații comuniști au ripostat în diferite feluri și nu au fost de acord cu acest proiect. Totuși, a fost nevoie de 2 ore pentru ca acest proiect de lege să fie aprobat în prima lectură.
După ce deputații comuniști au adus diferite argumente în defavoarea acestui proiect, ministrul Economiei a spus: ”din luările de cuvânt ale colegilor noștri din opoziție, fosta guvernare a dorit să creeze ideea că în perioada cât a fost la guvernare, poporul moldovean a fost fericit cu salarii mari. E adevărat că în ultimii 7 ani, salariile medii au crescut anual cu 7 la sută, dar la fel adevărat este și faptul că salariile angajaților din R. Moldova sunt cele mai mici din Europa. Astfel, salariul minim pe oră constituie doar 27 de cenți, în timp ce nu ar trebui să fie mai puțin de 2 dolari pe oră”.  
În acest an, la 1 aprilie un pedagog avea salariul de 1.533 lei, de la 1 septembrie are un salariu de 1.950 de lei, de la 1 ianuarie 2011 va avea un salariu de 2188 lei, iar de la 1 septembrie 2011 un salariu de 2427 lei, a precizat ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.
La moment pe teritoriul R. Moldova activează  65.500 de cadre didactice.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE