politik.md”Să aducem Europa acasă”, cu această denumire, Organizația de Tineret al Partidului Liberal Democrat din Moldova (OTPLDM) va desfășura o campanie, în cadrul zilelor Europei, care va dura timp de o săptămână.
”Pornim de la premiza că integrarea europeană este un deziderat fundamental al politicii interne și externe a R. Moldova, iar realizarea lui va permite să existe un sistem de stabilitate și prosperitate astfel încât să ne bucurăm de valorile democratice”, a declarat George Mocanu, președintele OTPLDM, luni, 10 mai, în cadrul unei conferințe de presă.
OTPLDM va desfășura un șir de acțiuni în toate raioanele republicii, în cadrul liceelor, în universități, vor fi prezentate proiecții de filme cu tematici: istoricul, instituțiile UE și rolul lor. De asemenea vor fi prezentate filme despre zona UE, despre moneda euro și distribuite CD-uri cu aceste filme. În cadrul acestei săptămâni vor fi organizate mese rotunde, dezbateri publice privind relațiile R. Moldova cu Uniunea Europeană.
Potrivit organizatorilor, pe parcursul săptămânii, va mai fi realizat și un sondaj în centrele raionale, în sectoarele mun. Chișinău, campusurile studențești și licee, ”prin care dorim să aflăm ce așteaptă cetățenii de la Europa, dar și ce putem oferi. În centrele raionale, la sediile PLDM vor fi deschise puncte de informare cu privire la acordul privind micul trafic la frontieră prin care ”vom oferi informații cetățenilor legate de documentele necesare și vom oferi sprijin pentru obținerea permisului”, a menționat Mocanu.
Pentru ziua de miercuri, OTPLDM vor organiza concursuri, dansuri în cadrul Carnavalului Europei, ”prin care dorim să aducem cultura europeană mai aproape de tineretul din R. Moldova”, a mai spus Mocanu.
Acțiunile vor avea loc până sâmbătă, 15 mai unde vor fi făcute publice și rezultatele sondajului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE