Deputații din Parlamentul R. Moldova au votat în unanimitate la ședința de vineri, 26 noiembrie, data alegerii șefului statului care a fost stabilită pentru 7 decembrie.
Mihai Ghimpu, președintele Parlamentului s-a arătat mulțumit de faptul că a fost luată decizia în unanimitate, menționând ”sperăm că pe data de 7 decembrie tot așa va fi, se va vota unanim președintele”.
Referitor la pachetul de propuneri pe care l-a înaintat Marian Lupu, candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană la funcţia de șef al statului, a spus: ”Este o listă deschisă pentru dialog, mai avem timp pentru discuții, dar să nu uităm că este un timp limită până la data de 7 decembrie”.
Lupu a menționat și de faptul că până astăzi nu a parvenit nici o reacție din partea PCRM, ”dar cred că este o situație firească, pentru că aceste propuneri sunt foarte complexe, foarte profunde care necesită timp pentru a fi examinate”.
În ședința de astăzi a fost instituită și comisia specială pentru desfășurarea alegerilor, această fiind cuprinsă din: Pleșca (AMN), Vitalie Nagacevschi (PLDM), Valeriu Nemerenco (PL), Aurel Băieșu (PD), Vasili Șova, Iurie Muntean si Vladimir Vitiuc (PCRM).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE