Regiunea transnistreană va primi din nou o subvenţie directă din partea Federaţiei Ruse în mărime de circa 40 milioane USD. Despre aceasta a anunţat, astăzi, 11 februrie, în cadrul şedinţei extinse a prezidiului legislativului de la Tiraspol, Vladimir Medinski, deputat în Duma de Stat a FR, unul dintre fruntaşii partidului de guvernământ "Edinaya Rossia".

Din banii pe care îi va primi regiunea transnistreană de la ruşi, o parte se va duce la majorarea adaosului la pensie, cu 15 dolari SUA. De menționat faptul că de acest adaos la pensie beneficiază doar o parte a persoanelor în etate, care deţin paşapoarte ruseşti. De asemenea, din aceşti bani se vor procura alimente pentru grădiniţe şi şcoli, se vor acorda credite fermierilor. Medinski a mai afirmat că premierul rus Vladimri Putin a semnat deja decizia de acordare a banilor cu o dată anterioară, de 1 ianuarie 2009. El a mai adăugat că banii sunt alocaţi deoarece Rusia este mulţumită de modul "transparent şi corect" de gestionare a precedentului credit nerambursabil.

Tiraspolul a adresat, în toamna şi iarna curentă, trei apeluri repetate către Federaţia Rusă, solicitând ajutor financiar.

Amintim că în decembrie 2007 Rusia a acordat regiunii transnistrene un credit nerambursabil în valoare de circa 27,2 milioane USD. Medinski, deşi nu a pomenit cifra exactă a banilor pe care Rusia îi va acorda regimului de la Tiraspol, a precizat că aceasta este de 1,5 ori mai mare decât cea de acum un an şi ceva.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE