România a remizat în această seară cu Slovacia, scor 1-1, și a terminat pe primul loc în clasamentul grupei E de la EURO 2024, înaintea Belgiei, care a obținut tot un rezultat de egalitate cu Ucraina, scor 0-0. Toate echipele din grupă au câte 4 puncte, stabilindu-se un record în istoria Campionatelor Europene.

În urma acestor rezultate, "tricolorii" au terminat faza grupelor pe prima poziție a clasamentului, reușind să evite Franța, echipă cu care s-ar fi duelat în optimi dacă s-ar fi clasat pe locul 2. Peste formația lui Kylian Mbappe va da Belgia, cealaltă echipă care s-a calificat din grupa E fiind Slovacia.

Interesant este că toate cele 4 naționale din grupa României au încheiat această fază a EURO 2024 cu câte 4 puncte, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria Campionatelor Europene.

Departajarea în această grupă s-a făcut pe baza golaverajului, iar Ucraina a terminat pe locul 4 din cauza numărului de goluri încasate. Echipa lui Sergiy Rebrov, pe care "tricolorii" au învins-o cu scorul de 3-0 în prima etapă, a marcat astfel o premieră negativă.

Ucraina este prima echipă din istorie care este eliminată de la un turneu final al EURO după ce a acumulat 4 puncte în faza grupelor.

România, care își va afla adversara în această seară, după ce se vor juca ultimele meciuri din grupe, poate să dea în optimi peste Olanda și Slovenia. Belgia va înfrunta Franța, iar Slovacia va ajunge, în funcție și de rezultatele din grupa F, să stea față în față fie cu Spania, fie cu Anglia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE