Jurnaliștii au fost întotdeauna în prima linie în cele mai dramatice situații. Zeci de profesioniști și-au pierdut viața în dorința de a informa opinia publică, sute și mii de reprezentanți ai mass-media au fost intimidați, încarcerați, închiși pentru dreptul legitim de a informa.
 
În timpul războiului de pe Nistru, reprezentanții presei de la noi au dat dovadă de adevărat curaj și bărbăție informând, cu riscul pentru viață, opinia publică națională și internațională despre masacrul dezlănțuit de separatiși și faptele de vitejie ale polițiștilor.
 
Ministerul Afacerilor Interne salută, cu aceasta ocazie, contribuţia fundamentală pe care o are presa în susţinerea democraţiei, drepturilor omului şi a supremaţiei legii în Republica Moldova; contribuția la fortificarea și promovarea adevăratelor valori ale statului de drept, la eradicarea fenomenului infracțional în RM și de redefinire a rolului poliției în societate.
 
”Vreau să Vă mulţumesc tuturor pentru aportul adus la oglindirea activităţii Ministerului de Interne, pentru poziţia stabilă de interes faţă de activitățile poliției îndreptate la combaterea criminalității și menținerea ordinii publice. Vă doresc şi-mi doresc o presă fără presiuni politice, administrative sau patronale, lipsită de nedreptăţi şi agresiuni fizice. Sănătate și succese în cucerirea celor mai înalte culmi ale creației. Să serviți, întotdeauna, cetățeanul și adevărul. Este datoria civică a celor care se identifică drept jurnaliști, formatori ai opinei publice”, se arată în mesajul de felicitare al ministrului Afacerilor Interne.
 
 
 
 
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE