Șeful direcției asistență socială, Valeriu Negru, a fost prins că deține în proprietate un bloc de locuit situat în sect. Buiucani al capitalei. Evident, acest lucru nu a fost inclus în declarația sa de venituri, pe motiv că nu ar fi finalizată construcția. Oficial, Valeriu Negru neagă faptul că deține acel bloc în proprietate.
Cu toate astea, o investigație efectuată de jurnaliștii Rise Moldova au demonstrat că Valeriu Negru este proprietarul acelui bloc și că oferă apartamente în vânzare. Totul s-a descoperit, după ce un reporter sub acoperire l-a telefonat pe șeful direcției de la Primărie, interesându-se de cumpărarea unui apartament.
Mai mult, funcționarul căsătorit cu Inga Donțova, fiica fostului consilier municipal Piotr Donțov a uitat să declare și firma soției „Succestur”. Director al companiei este Olga Goncearova, soția consulului, care a deținut funcția de director al Biroului Relații Interetnice în perioada 2004-2009. Valeriu Negru afirmă că nu a indicat firma în declarația sa de avere pentru că soția sa nu lucrează acolo. „Firma are alt administrator. Ea nu are treabă acolo. Nu a obținut niciodată dividente din activitatea companiei”, susține funcționarul.
O altă încălcare depistată ține de arhitectorul-șef al capitalei, Ivan Carpov, care a semnat o autorizație de construcție pentru un complex de agrement pentru firma soției sale, „Axis Mundi”. Beneficiar al viitoarei construcții este firma „Agro-Engineering” SRL, fondată de „Moldprodinvest”, al cărei fondator este Aurica Răducan, soția fostului ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan.
Nu este curat ca lacrima nici șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețki. În aprilie 2015, acesta a închis ochii atunci când funcționarul și omul de afaceri Andrei Talmazan a înregistrat la Cadastru dreptul de proprietate asupra mai multor garaje de pe str. Milano din capitală, construite ilegal pe teritoriul unui parc din sect. Buiucani.
Mai multe detalii despre persoanele implicate în acțiuni ilegale din cadrul Primăriei le găsiți accesând site-ul rise.md

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE