Șefii spitalelor și centrelor medicilor de familie din țară au fost convocați, vineri, 20 februarie, de către președintele Vladimir Voronin.

Întrevederea a avut loc la Guvern cu ușile închise, iar accesul presei a fost selectiv. Paza de corp a președintelui a ținut jurnaliștii incomozi departe de sediul Guvernului și au interzis să îl filmeze pe președinte în timp ce intra sau ieșea din Guvern.

Ministrul Sănătății, Larisa Catrinici, candidat pe lista PCRM a declarat presei că șeful statului a dorit să audă părerea medicilor despre sistemul de asigurări medicale. Ministrul afirmă că este vorba despre o campanile de totalizare și dări de seamă. Pentru că nu se reușește să ajungă în fiecare instituție medicală, președintele i-a invitat la Guvern.

Larisa Catrinici nu s-a putut pronunța asupra legalității întrunirii.

Șeful Centrului medicilor de familie din or. Nisporeni, Vera Tăbăcaru, afirmă că în cadrul întrunirii s-au adus la cunoștință programele care au fost efectuate și care se vor efectua.

Șeful centrului medicilor de familie din or. Șoldănești, Constantin Batrânici, spune că președintele le-a adresat un mesaj de salut, de sănătate și succese pe viitor.

Tot astăzi, Larisa Savga, ministrul Educației și Tineretului, a convocat la pretura sectorului Ciocana al capitalei toți profesorii acestui sector. Întrunirea a avut loc la ora 15.00.

Anterior, partidele de opoziție au contestat câteva întruniri electorale ale președintelui Vladimir Voronin, motivând că șeful statului nu a degrevat din funcție pe perioada campaniei. Comisia Electorală Centrală (CEC) a fost sesizat și în privința resurselor administrative ale statului, pe care Partidul Comuniștilor le-ar folosi în scopuri electorale. Nici una din contestari nu a fost examinată deocamdată.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE