Afişele electorale vor putea fi amplasate pe partea exterioară a unităţilor de transport la 36 de ore după prezentarea cererilor prin care se solicită aceasta către organele de poliţie şi nu timp de trei zile cum era până în prezent.

În acest sens, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în cadrul şedinţei de vineri, 20 februarie unele modificări la Regulamentul privind modalitatea amplasării publicităţii electorale pe panourile publicitare la alegerile parlamentare din 5 aprilie.

Amplasarea afişelor electorale pe unităţile de transport se va efectua după coordonarea prealabilă cu subdiviziunile teritoriale ale Direcţiei poliţiei rutiere a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din raioanele republicii.

Membrul CEC, Vasile Gafton, a menţionat că până în prezent, cererile privind amplasarea afişelor electorale pe unităţile de transport puteau fi depuse doar la Direcţia poliţiei rutiere a MAI de la Chişinău, ceea ce necesita o perioadă mai mare de timp şi cheltuieli suplimentare.

„În urma modificării Regulamentului, concurenţii electorali se pot adresa şi în cadrul subdiviziunilor teritoriale din republică”, a spus Gafton.

Potrivit modificărilor Regulamentului, colaboratorii poliţiei rutiere nu trebuie să se implice în textul mesajului electoral, pe care concurenţii electorali urmează să-l plaseze pe unitatea de transport.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE