Alianţa „Moldova Noastră” (AMN) a pichetat vineri, 20 februarie, în faţa sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC), în urma refuzului coordonării de către poliţia rutieră a unui panou electoral.

Potrivit protestatarilor, poliţia a invocat că panoul ar fi avut conţinut ce contravine legislaţiei electorale. „Constatăm că poliţia rutieră şi-a depăşit atribuţiile, fiindcă urma să coordoneze doar forma panoului şi nu conţinutul”, a declarat Leonid Bujor, candidat pe listele AMN.

„Probabil îi deranjează faptul că am utilizat culoarea roşie şi textul de pe panou, pe care scrie că, pe parcursul anilor de guvernare comunistă, R. Moldova a ajuns o ţară unde predomină sărăcia, hoţia şi minciuna”, a spus Bujor. El a depus un demers la CEC prin care a solicitat ca, în regim de urgenţă ,să fie examinată contestaţia AMN şi să fie anulată decizia ilegală a poliţiei rutiere din municipiul Chişinău.

După depunerea contestaţiei protestatarii s-au deplasat spre sediul central al poliţiei rutiere pentru a prezenta un demers în care au specificat acţiunile ilegale admise de poliţie şi au solicitat coordonarea în regim de urgenţă a panoului electoral.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE