Republicanii au preluat șefia în Camera Reprezentanților a legislativului american prin reprezentantul Mike Johnson, noul speaker al Camerei

După o perioadă controversată de nominalizare care a avut patru candidați pe o perioadă de trei săptămâni, noul președinte al Camerei SUA, Mike Johnson,  a fost votat pentru a-l succeda pe fostul Președinte Kevin McCarthy (R-CA), care a fost înlăturat pe 4 octombrie într-o mișcare condusă de un grup mic de membri conservatori al propriului său partid.

Republicanul Mike Johnson, noul președinte al Camerei , a fost un susținător vocal al fostului președinte Donald Trump și a fost o figură cheie a Congresului în eforturile eșuate de a răsturna alegerile din 2020.

Republicanul din Louisiana a fost ales pentru prima dată în Parlament în 2016 și servește ca vicepreședinte al Conferinței republicane a Camerei, precum și ca adjunct adjunct al GOP, un rol de asistent de conducere. Avocat cu accent pe dreptul constituțional, Johnson s-a alăturat unui grup de republicani din Camera Parlamentului pentru a vota pentru a susține obiecția la voturile electorale din 6 ianuarie 2021. În timpul primului proces de destituire a lui Trump din ianuarie 2020, Johnson, împreună cu un grup de alți parlamentari GOP , a îndeplinit un rol în mare măsură ceremonial în echipa de demitere a Senatului a lui Trump.

Johnson a trimis, de asemenea, un e-mail dintr-un cont personal de e-mail în 2020 fiecărui republican din Camera, solicitând semnături pentru un brief amicus în procesul de lungă durată din Texas, care urmărea invalidarea voturilor colegiilor electorale din mai multe state.

După ce alegerile au fost convocate în favoarea lui Joe Biden pe 7 noiembrie 2020, Johnson a postat pe X , pe atunci cunoscut sub numele de Twitter: „Tocmai l-am sunat pe președintele Trump pentru a spune asta: „Fiți puternic și continuați să luptați, domnule! Națiunea depinde de hotărârea ta. Trebuie să epuizăm toate căile de atac disponibile pentru a restabili încrederea americanilor în corectitudinea sistemului nostru electoral”.

Johnson face parte din Comitetul Judiciar și din Comitetul pentru Servicii Armate. El este, de asemenea, fost președinte al Comitetului Republican de Studii.

După ce a primit o diplomă în administrarea afacerilor de la Universitatea de Stat din Louisiana și un doctorat în drept de la Paul M. Hebert Law Center, Johnson și-a asumat roluri de profesor de colegiu și prezentator radio conservator. Și-a început cariera politică în legislatura Louisiana, unde a servit din 2015 până în 2017, înainte de a fi ales în Congres în Districtul IV al Louisiana, notează CNN

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE