Republica Moldova va găzdui în perioada 10-12 iulie 2024 Reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale. Evenimentul va reuni înalți reprezentanți ai băncilor centrale și ai ministerelor de finanțe din țările membre ale Constituenței, precum și înalți reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale.

BNM a precizat că pentru Republica Moldova acest eveniment „este de o importanță majoră”, oferind ocazia de a prezenta evoluțiile și oportunitățile economice ale țării.

Reuniunea va avea ca temă centrală „Asigurarea unei creșteri viguroase într-un mediu volatil și incert”. Discuțiile se vor axa pe subiecte precum mobilizarea capitalului privat și oportunități de inovare și creștere determinate de inteligența artificială.

Evenimentul își propune să aducă în prim-plan evoluțiile economice globale, provocările regionale, precum și modalitățile de preluare din experiențele și politicile FMI și ale Băncii Mondiale.

Republica Moldova este parte a Constituenței conduse de Belgia și Regatul Țărilor de Jos începând cu 12 august 2012 alături de Andora, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Israel, Luxemburg, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Regatul Țărilor de Jos, România și Ucraina.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE